Kinderfysiotherapie
Daanen Derksen

Prematuur

Prematuur betekent te vroeg geboren. Kinderen, die eerder geboren worden dan 37 zwangerschapsweken, worden prematuren genoemd. Dat zijn ongeveer 7 van de 100 pasgeboren baby's. 

Het is gebruikelijk dat een kinderfysiotherapeut bij de zorg voor te vroeg geboren kinderen betrokken wordt, zowel in het ziekenhuis tijdens opname alsook na thuiskomst. De behandeling vindt plaats bij u thuis.

Bij prematuren met een zwangerschapsduur korter dan 32 weken of een geboortegewicht van minder dan 1500 gram is dit de gebruikelijke procedure. Bij de overige prematuren gebeurt dit alleen op verzoek van de (kinder) arts.
De kinderfysiotherapeut vormt zich een beeld van de ontwikkeling en de mogelijkheden van uw baby en geeft adviezen over positionering (hoe kan ik mijn kind het best neerleggen) en hantering (hoe kan ik mijn kind goed vasthouden, ondersteunen en stimuleren).
Het doel van de behandeling is uw kind in zijn ontwikkelingsfasen te volgen en optimaal te ondersteunen. Daarnaast is het van belang afwijkingen in de normale ontwikkeling bijtijds te signaleren en zoveel mogelijk te voorkomen. 
© Kinderfysiotherapie Daanen Derksen 2021 · Heijenoordseweg 1 · 6813 GG Arnhem · info@daanen-derksen.nl · T 026-3523400